Gastronomi rotası
Urla, Ege mutfağının özel lezzetlerini sunan gastronomi cennetlerinden bir tanesi. Zengin doğası, bereketli toprakları ve köklü tarımsal mirası sayesinde yerel ürünler, yemek kültüründe başrol oynuyor. Bölgenin gastronomi rotasını, zeytinyağlılar başta olmak üzere, taze deniz mahsulleri ve bölgeye özgü otlarla hazırlanan mezeler gibi otantik lezzetler oluşturuyor. Geleneksel tatlarla modern dokunuşların bir araya geldiği lezzetleri Urla’da deneyimleyebilirsiniz.

Urla Şarapları
Urla’nın şarap kültürü, köklü bir geçmişe sahip. Ege'nin en önemli bağcılık merkezlerinden birisi. Bölgedeki bağlarda hem yerel hem de uluslararası üzüm çeşitleri yetiştiriliyor. Yerel üreticiler, özellikle butik şaraplar üreterek Urla’yı şarap severler için cazip bir durak haline getirmeye devam ediyor. Bağ turları ve şarap tadım etkinlikleri, ziyaretçilerine hem şarap yapım sürecini yakından tanıma hem de eşsiz bir bağ manzarası eşliğinde birbirinden farklı tatların keyfini çıkarma imkanı sunuyor.

Urla’da yemek yenilecek yerler
Urla’da yemek yenilecek yerler, doğa ile iç içe başta olmak üzere, sıcak ve samimi mekanlardan, gurme restoranlara kadar geniş bir yelpazeye sahip. İster sahil kenarında ister bağ evlerinde ama mutlaka doğanın içerisinde bir ziyafet yaşamak Urla’da mümkün. Urla Sahne içeriside bulunan The Guru Urla restoranı da bunlardan bir tanesi ve ziyaretçilerine gerçek gastronomik bir deneyim sunuyor. Ege Bölgesi’ne özgü tatların yer aldığı özel menü gün boyu ziyaretçilerine açık. Yerel lezzetlerle dünya soslarını bir araya getiren The Guru sabah, öğlen ya da akşam değişen ve dönüşen bir yeme, içme tasarımına sahip. Ayrıca yemekli toplantılar, grup kahvaltıları gibi birçok seçeneğin de olduğu The Guru Urla'da bunlara ek olarak hafta sonundan başlayan çeşitli etkinlikleri de yakalamak mümkün.

Urla’da Zeytinyağı
Urla, özellikle zeytinyağı üretimi ile tanınan bir bölgedir. Ege ikliminin yaşandığı bu bölgede, zeytin ağaçları bol miktarda yetişir ve Urla'nın kaliteli zeytinyağı üretimine katkı sağlar.
Urla'da üretilen zeytinyağları, çoğunlukla soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmektedir. Bu yöntem, zeytin yağının içindeki doğal antioksidanların ve vitaminlerin korunmasına yardımcı olur, böylece daha sağlıklı bir yağ elde edilir.
The Guru Urla gibi çeşitli işletmeler ve restoranlar kendi zeytinyağlarını üreten ve ziyaretçilerine sunan bir çok yerden bir tanesi. Urla’da bulunduğunuz süre zarfında, Urla’dan elde edilen zeytinlerden yapılan yağları deneyebilir ve taze olarak tüketebilirsiniz.
